top of page

SUMMER OF LOVE #CORONATIMES

De Summer of Love staat voor de deur. Over anticiperen, inenten en mooie inzichten. Wat gaat er mee in jouw koffer deze zomer?Ik weet nog goed dat ik een bioloog interviewde voor een van mijn opdrachtgevers. Ik denk de laatste tijd veel terug aan dit gesprek. We kwamen al pratende op het onderwerp ‘anticiperen’. Hij vertelde me dat mensen die bijvoorbeeld op de Caribbean wonen veel minder stress hebben dan wij Nederlanders. De reden? Ze kennen daar geen seizoenswisselingen.

Meebewegen met wat zich aandient.

Wij zijn altijd bezig met het weer, hoe warm/koud wordt het? Gaat het nog regenen vandaag? Zal ik een extra vest meenemen? Kortom: we passen ons elke dag aan. We anticiperen op het weer, de seizoenen en de zomer- en wintertijd.


ANTICIPEREN


Een andere bewoording voor anticiperen is ‘reageren op’. Ik denk dat ik niet alleen ben als ik zeg dat we de afgelopen tijd flink hebben moeten ‘reageren op’. Gaan we op vakantie deze zomer of niet? Zal ik me laten inenten of toch niet? Knuffelen met vrienden, kan het al? Een onrustige periode.


Maar net zoals elk seizoen zijn charme heeft, heeft ook deze tijd me mooie dingen gebracht:

  • Ik besefte me meer dan ooit dat ‘we are in this together’. Met z’n allen een pandemie ervaren. Het schept toch een band.

  • Om die reden besloot ik ook me te laten inenten. Niet omdat ik er zelf op zat te wachten of omdat ik bang was om corona te krijgen. Ik ging prikken voor solidariteit! Zodat we allemaal weer meer mogen.

  • In de natuur ging alles gewoon door. Inspirerend!

  • In het voorjaar van 2020 zette ik de eerste letters op papier voor een kinderboek. Inmiddels ben ik bijna zover om het manuscript uit te sturen naar uitgeverijen, yes! Ik besefte me dat ik, als corona er niet was geweest, nooit de tijd en ruimte had gevoeld om dit boek te schrijven. Alleen dat is al dikke winst.

Zomervakantie


Ze zeggen dat de Summer of Love voor de deur staat. Mijn fantasie slaat daar meteen van op hol. Gaan we terug naar de jaren ’60? Vieren we onze hervonden vrijheid met wilde feesten in ons blote nakie? Deze zomer brengt mij in ieder geval naar Frankrijk, op een camping in de Vogezen. Niet zo wild, wel heel fijn. Waarschijnlijk schrijf ik verder aan mijn boek, werk ik wat aan de website en kijk ik rond voor nieuwe schrijf- en communicatieklussen voor na de zomer. En verder doe ik weinig. Genieten van een duik in koele water, ijsjes eten, wijntjes drinken, de zon op mijn gezicht en quality time met het gezin. Liefde zit tenslotte in de kleinste dingen En dit besef gaat in ieder geval mee in mijn koffer.

Ik wens je een mooie zomer toe!


Op een boomstam in Frankrijk


De Franse tekst op de boomstam kwam ik vorig jaar tegen op vakantie in de Vogezen. Er staat:


“Openheid van de geest is geen schedelbreuk” – Desproges –


Wil je zelf ook mooie teksten op je website? Ik schrijf ze graag, neem contact op!

bottom of page